okoanyudev3

okoanyudev3

7 tévhit a növényi hajfestékek használatával kapcsolatban

2014. július 02. - mrdudo

ID-100148930Ezt a gyűjtést én is kaptam, de szerintem hasznos, ezért megosztom. Nem egyszerű döntés áttérni a növényire, de nekem bejött, majd megírom azt is, hogyan. A hajfestést én rég csak arra használom, hogy az őszeket befedjem, éppen ezért kérdéses terep,  az sem jó, ha a régi őszek vörösként rikítanak. De ez is elkerülhető egy pár trükkel. Nekem legutóbb trükk nélkül is elég jól bejött, hamarosan jön a trükkös teszt is.

 

1. Sokan úgy gondolják, hogy a növényi hajfestékek nem képesek tartós fedést biztosítani.
Azonban jó minőségű növényi festék szoros kötést alakít ki a hajszál felületén. A használati utasítás és a hatóidő betartásával garantáltan intenzív és tartós színt érünk el.
2. A növényi hajfestékekkel körülményes és nehézkes dolgozni.
Ezzel szemben az igazán jó minőségű növényi hajfesték por olyannyira finom őrlemény, hogy vízzel keverve krémes, könnyen kenhető péppé válik. Használata a kémiai hajfestékekhez hasonlóan egyszerű, kenhető, és tubusból is könnyedén felvihető.

3. A növényi hajfestékek nem biztosítanak széles színválasztékot.
Mivel a festékek egymással tetszés szerint keverhetők, ezért fantáziánkra van bízva, hogy variáljuk a színeket.
4. A növényi festékkel nem lehet világosabb hajszínt elérni? Valóban, mivel a festék érintetlenül hagyja a haj saját pigmentjeit, csupán lazúros bevonatot alakít ki a hajszál felületén, világosabb színhatás elérésére nem alkalmas. Viszont gyönyörűen elmélyíti eredeti hajszínünket, vagy sötétebb barna, vörös, fekete árnyalatokat tudunk festeni vele.
5. A növényi hajfesték nem képes befedni az ősz hajszálakat. A jó minőségű festék, az ősz hajszálak fedésére is képes. A vörös és a világosabb barna árnyalatok problémamentesen elérhetők. Ha sötétebb színre szeretnénk az ősz hajat festeni, az is megoldható a gyártó által javasolt trükkök alkalmazásával.
6. Vegyileg festett hajra nem lehet festeni növényi hajfestékkel? A kémiai úton festett hajat is problémamentesen festhetjük növényi hajfestékkel, sőt a vegyi festés során sérült hajszerkezetet a növényi hajfesték képes korrigálni. A vegyi festés után néhány hajmosást szükséges kivárni. Elsősorban szőkített haj esetében mindenképpen végezzünk próbafestést, hogy fel tudjuk mérni a haj reakcióját.

7. A növényi hajfesték kiszárítja a hajat.
Ezzel szemben a jó minőségű növényi hajfestékek esetében éppen ellenkező tapasztalat alakult ki. Az értékes növényi anyagok ápolják, védik a hajat, kitöltik a hajszálak sérülései miatt keletkezett egyenetlenségeket. Így a haj nemhogy száraz, inkább egészségesebb, erősebb, mint korábban volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr56720585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása