okoanyudev3

okoanyudev3

Vivienne Westwood leborotvált fejjel tiltakozik a globális felmelegedés ellen

2014. június 19. - mrdudo

Az elmúlt hetekben több hírrel is a címlapokra került a divatguru, a legújabb hír vele kapcsolatban, hogy letolatta a haját.

Vivienne Westwood politkai állásfoglalást tett és megvált az emblematikus vörös fürtjeitől. A legendás divattervező a frissen vágott, természetesen ősz hajával szerdán jelent meg a lakóhelyén, hogy tiltakozzon a városi tanács kilakoltatási döntésével szemben. Szóvivője így nyilatkozott a Telegraph-nak: „”Vivienne azért vágatta le a haját, mert végre fel kell ismernünk a klímaváltozás jelentőségét”. Másodsorban azért is döntött így, mert már régóta meg akart válni hosszú hajától, és meg akarta mutatni, hogy büszke a korára.

vivienne-westwood-short-hair-1-537x402

Westwood, aki környezetvédelmi aktivista, korábban beszélt a klímaváltozás drámai hatásairól. Februárban ezt nyilatkozta: „A status quo mindannyiunkat meg fog ölni. Az emberekben tudatosul, milyen gyorsan haladunk egy lehetséges tömeges kihalás felé. Amint a globális hőmérséklet két fokot emelkedik, már nincs visszaút. A mostani előrejelzések szerint a hőméárséklet négy, vagy akár hat fokkal is megemelkedhet, ami azt jelenti, hogy minden terület, ami Párizsnál mélyebben fkeszik, lakhatatlanná válik.

Annak ellenére, hogy a szakmája nem ezt mondatná vele, Westwood azt is hangsúlyozza, hogy az emberek túl sok ruhát vásárolnak. „Ahelyett, hogy hat dolgot vennél, vegyél csak egyet, amit igazán szeretsz. Ne vásárolj csak a vásárlás öröméért! Azt gondolom, hogy az embereknek a világ javításába kellene fektetniük a pénzüket, nem a divatba.”

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr206720557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása