okoanyudev3

okoanyudev3

A szódabikarbóna felhasználásának 22 kipróbált módja

2014. április 02. - mrdudo

 

  1. Lábos súroláshoz isteni, csak hintsd be vele az odakozmált részeket, rá egy kis forró víz, hagyd egy picit állni, erőkifejtés nélkül töröld le.
  2. Felmosáshoz tegyél egy-két evőkanállal egy fél vödör forró vízbe.
  3. Csempetisztításhoz két evőkanálból egy kevés vízzel csinálj pasztát, ezzel tisztítsd át a csempét, majd langyos vizes ronggyal töröld át.
  4. Hűtőgép tisztítása: ugyanezzel a pasztával a hűtőgépet is kipucolhatod.
  5. Sütőt is tisztításánál hasonlóan járhatunk el, enyhén nedvesítsük be a sütőt mondjuk egy spircnivel és utána szórjuk rá a szódabikarbónát. Kicsit hagyjuk állni, majd csorgassunk rá ecetet. Ha abbamaradt a pezsgés, töröljük át langyos vizes ronggyal.
  6. Hűtőgép szagtalanítása: egy kis tálkába tegyünk szódabikarbónát és tegyük be a hűtőbe, remekül megköti a szagokat.
  7. Matrac felfrissítése:  egy szitával szórjuk be a matracot szódabikarbónával, hagyjuk rajta pár órán keresztül, majd porszívózzuk ki.
  8. Heti egyszer, vagy kétszer szódabikarbónával fogat is moshatunk a  héten, többször nem ajánlott mert nagyon karcolhatja a zománcot.
  9. Illatos fürdőbombának is lehet az alapja, a pontos receptet itt találjátok.
  10. Szódabikarbónából készült pasztával a zsírkrétát is leszedheted több felületről.
  11. Szuper alapja lehet a mosogatógépbe való pornak.
  12. Dezodorok kiváló alapanyaga, de ha nem akarunk nagyon pepecselni, kipróbálhatjuk, hogy kvázi hintőporként szódabikarbónát teszünk a dezodor helyére.
  13. Hajat is moshatunk vele,  de erről nincs egységes vélemény, mert vannak, akik azt mondják, elvékonyítja a hajat.
  14. Az ezüstöt is megtisztíthatjuk vele, a procedúrát videón itt megnézhetitek.
  15. Gyomorégésre is kiváló, de arra figyeljünk, hogy erre étkezési szódabikarbónát használjunk.
  16. Méregtelenítő fürdőhöz is kiváló, egy kád vízbe tegyünk belőle 2-3 evőkanállal.
  17. Mosásnál ha plusz szódabikarbónát is adagolunk még hatékonyabb lehet a fehérítés.
  18. A szőnyeget is felfrissíthetjük szódabikarbónával. Szitával hintsük a szőnyegre szódabikát, hagyjuk rajta egy-két óráig, majd porszívózzuk ki. Jól szagtalanít és halványítja a foltokat.
  19. A cipőt is szagtalaníthatjuk vele. Hintőpor gyanánt szórjuk be vele a kezelni kívánt darabokat.
  20. Enyhébb dugulásokat is orvosolhatsz vele, tölcsérrel tegyél a lefolyóba szódabikarbónát, majd önts rá nagyjából másfél deci ecetet. Pezsegni fog, mert a két anyag reakcióba lép egymással, lehetőleg ne lélegezd be a képződő gázokat. Leoldja a felesleges szennyeződéseket a lefolyóról. Videó itt!
  21. Bőrradír, testradír: két evőkanál szódabikarbónához keverj egy evőkanál cukrot és egy kevés olívaolajt. Ezzel át is dörzsölheted a testedet.
  22. Könnyebben puhul meg a hús, ha egy kevéske szódabikarbónát adunk hozzá.
Tudom, hogy egy csomó olyan cikk járja a netet, amiben még sokkal több lehetőséget írnak le, de én mindig csak azzal operálok, amit már ki is próbáltam, így ez az én listám.

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr716720485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerujsz 2014.04.06. 22:43:17

Kedves Ökoanyu! A szódabikarbóna az egyik legcsodálatosabb dolog, amiről valaha is tudomást szereztem. Használom a hűtőbe téve szagtalanítónak, azzal mosok fel, nemrég a befőttes üvegekről is ennek segítésével távolítottam el a cimkét. De használtam már lefolyóba öntve is, a te videód alapján :) Lassan három éve, hogy házi készítésű szódabikarbónás dezodort használok, ugyanennyi ideje pedig már a samponomat is ez a csodaszer helyettesíti. Én nem tapasztaltam, hogy elvékonyítaná a hajat, csak azt, hogy a hajam légiesen könnyű lesz tőle, sokkal könnyebben lehet fésülni és nem mellesleg sokkal olcsóbb is, nem is beszélve arról, hogy így megszabadultam samponban lévő mindenféle krikszkraksz anyagtól. :) Az egyetlen hátránya, hogy (állítólag, én még nem nyilatkozhatom ezügyben) nem ajánlatos festett hajra, mert leviszi a festéket.
süti beállítások módosítása