okoanyudev3

okoanyudev3

Penész környezetbarát eltávolítása

2014. január 21. - mrdudo

Az elmúlt időszakban rengetegen kérdeztétek tőlem, hogy an lehet eltávolítani a penészfoltokat. Akkor vagyok mindog a legnagyobb gondban, ha olyan problémával kerülök szembe, ami engem nem érint, tehát kitesztelni sem tudom igazán jól. A penésznél nagy nehezen szeretem legutóbb egy egy zuhanyfüggönyt és azon kísérleteztem. A penész viszont nem játék, betegségeket is okozhat, tehát most azt javaslom, ha az általam leírt módszer nem tűnne elég hatékonynak, próbáljátok ki a hagyományos megoldásokat is.

Első próbálkozásra pedig mehet ez:

penesz

2 deciliter meleg vízbe tegyünk 2 evőkanál nátrium-perkarbonátot (mely gyakorlatilag úgy működik, mint a hipó) ezt a kutyulékot öntsük a spircnibe és fújjuk le a kezelni kívánt felületet. Ha ez nem volt elég, kis idő múlva ismételjük meg a fújást, majd puha ronggyal töröljük át. A penészgombák nem barátai a teafaolajnak, érdemes 5 cseppet ebből is tenni spricnibe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr886720469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vikoca 2014.01.27. 13:53:09

Én házi almaecettel fújtam le, és se híre se hamva:) (Kandalló ūveg tisztītáshoz is ezt használom)

Cuppancs Tappancs 2014.02.10. 10:28:54

Tényleg almaecettel? De jó... :-) mik az arányok? Mennyi vízzel kell hígítani? Vagy ne is hígítsam?
süti beállítások módosítása