okoanyudev3

okoanyudev3

Tápláló hajmosás egy szem tojással

2013. november 24. - mrdudo

Ez a recept még nyáron jutott hozzám, de mivel kifejezetten télre ajánlják már alig vártam, hogy megoszthassam veletek.

tojas                                                                                                                                   Fotó: Pinterest

Ezt a recept volt amúgy az utolsó, melyet a könyv kéziratának leadása előtt még kipróbáltam. Több forrásból megkaptam, többen esküdtek rá és miután samponreceptem nem volt, a finisben felkentem a fejemre, bár első olvasásra még nekem is kicsit bizarrnak tűnt.

Üssünk fel egy tojást és válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét verjük habbá (ilyen esetben a tejhabosítómat szoktam használni, ha erős benne még az elem, tökéletesen fel tudja verni). Ezt követően adjuk hozzá a sárgáját, és így is verjük még egy kicsit. Cseppentsünk bele pár csepp illóolajat, hogy ne legyen tojásszagú a hajunk az akció után. Ha kész, kenjük a hajunkra, mint egy pakolást. Rövid vagy félhosszú hajra egy tojás, hosszú hajra kettő kell. Picit hagyjuk rajta, mondjuk amíg előkészítjük az öblítővizet: 1 liter vízbe tegyünk 1 evőkanál almaecetet – nekem csak normál, 10%-os ecetem volt, azzal csináltam és ebbe is tettem pár csepp illóolajat a biztonság kedvéért. (Fontos, hogy az öblítővíz ne legyen meleg, mert attól rántotta sülne a fejünkre, épp csak kézmeleg.) Öblítsük le a hajunkról a tojást, szárítsuk és lepődjünk meg. Ilyen jó technikával még nem találkoztam. Sajnos a hétköznapi rohanásra nem mindig ideális, de szerintem alkalmazni fogom rendszeresen, mert nagyon jót tesz az egész hajnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr966720399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cuppancs Tappancs 2014.02.10. 12:51:28

Ez tök jó kis recept! Ki is próbálom ha haza érek. Egyébként tapasztalataim szerint a ricinus olajos pakolás a legjobb! Egy próbát megér :-)
süti beállítások módosítása