Ránéztem az egyik kedvenc oldalamra, az időképre (azért is kedvencem, mert kis felöltözött emberke mutatja, hogy mit kellene aznap felvennem) és konstatáltam, hogy habár ez még egy elég napos hétvége volt, de jön a hűs, itt az ideje elkészítenem a szájápolómat.
A szám sajnos eléggé érzékeny, ha valamivel sokat kell törődnöm, akkor ezzel. Ezt a szuper receptet tavaly tanultam a kencesuliban és egy teljes télnyi használat bizonyítja, hogy működik.
Könnyebb dolgoznunk a mennyiségekkel, ha egyszerre több adagot csinálunk belőle (10 adag esetén már digitális konyhai mérleggel is kimérhetjük a hozzávalókat), csinálhatunk az egész családnak és a barátnőknek és akkor költségekben akár bele is szállhatnak. De szerintem egy karácsonyi kényeztető csomagba is pottyanhat belőlük egy-egy.
Pálmavajam nincs itthon, de a sheát sok mindenre használom, úgyhogy idén szerintem azzal fogom csinálni:
• 1 gramm méhviasz
• 4 gramm pálmavaj
• 1 gramm olívaolaj
• 1 gramm étcsokoládé
A méhviaszt tépkedjük apró darabokra, majd az összes hozzávalót tegyük egy fertőtlenített edénybe, és vízfürdőben olvasszuk meg. Ha megdermedt, már használhatjuk is! Tölthetjük kiürült stiftes dobozba, mehet kisebb kiürült tégelybe, de ha ráállnánk a sorozatgyártásra lehet már külön kapni ajakápoló tokot is.
De szerintem egyszerűbb, ha a patikában 30 forintért veszünk egy kis műanyag tégelykét, ha nincs otthon más alkalmas tárolóka. A csoki persze elhagyható belőle, de kár lenne, nagyon finom az illata.