okoanyudev3

okoanyudev3

10 egyszerű áruházi trükk, hogy többet vásárolj

2014. január 13. - mrdudo

ID-10069442Leárazás

SALE – nagy betűkkel becsábít a boltba a kiírás, de aztán majd pont nem a leárazottakat fogod megvenni.
Régi kérdésem, amit nem értek, hogy miért tetszik jobban mindig az „új kollekció”. Nyilván az szebben van tálalva és a régi, meg sokszor csak úgy oda van dobálva. De azért érdekelne ennél jobban is ennek a pszichológiája.

 

Bevásárlókocsi

Rögtön a bejáratnál. Már tolod is magad előtt. Ugye, hogy sokkal könnyebben dobálsz be mindent a kocsiba, így hogy nem kell cipelni a kosarat ?

Helyben sütött kenyér

Hát persze, hogy csábító az illata. Lehet, hogy van otthon, de hát ez a friss, ez most biztos sokkal jobban esne.

Alapvető élelmiszerek

Na, ezeket meg jól elrejtik, hogy tutira az egész áruházon át kelljen tunkolnod magad, mire eljutsz a tejig.

Jobbkéz szabály

A legtöbb bolt jobbról balra tereli a vásárlót, legalábbis az amerikai felmérések szerint. Ennek az az oka, hogy az jobbkormányos a vezetés és állítólag az emberek könnyebben veszik le a jobb oldalról az árucikkeket. Meg szerintem azért is, mert a jobbkezesek azért többen vannak s ha így terelik az vásárlókat, jobb kézzel könnyebben is pakolnak le a polcokról.

Szemmagasság

Na, ez régi dolog, de azért hátha van, aki nem tudja. Amit a legjobban el szeretnének adni, azt pakolják szemmagasságba. (Ezért fizet több márka polcpénzt, hogy az ő termékük kerüljön ezekre a kiemelt helyekre.)
Illetve még az is trükk, hogy a különösen kiemelt cuccokat pedig a sorok végére teszik.

Gyerekszem

Ebbe a magasságba meg természetesen a játékok, cukorkák, csokikák kerülnek.

Tapintás

Kutatások azt mutatják, hogy könnyebben kerül valami a kosarunkba, ha megtapogathatjuk, megfogdoshatjuk az adott tárgyat, mondjuk egy pihe-puha pulóvert.
Így aztán a ruhaüzletek is nagyon szívesen pakolnak úgy, hogy könnyű legyen mindent megfogdosni.

Zene

Na, ezen már én is meglepődtem, bár logikus, de még soha nem gondoltam bele. Ha kellemes zene szól a boltban, szívesen töltünk ott több időt. Sőt, ha valami klasszikus szól, még többet is költünk.

Hűségkártyák

Bár a vásárlónak is kedvez, de azért mégis ügyes trükknek mondanám.  Egyrészt garantálja, hogy visszatérjünk a hűségkártya adta kedvezmények miatt, másrészt viszont lazán megadjuk érte a személyes adatainkat.

A teljes anyagot itt találjátok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr356720463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csizi 2014.01.17. 23:38:35

Erről már évekkel ezelőtt írtam, ráadásul külföldi cikk nélkül. http://www.csupaszon.eoldal.hu/cikkek/archiv---csizi-2010/a-gigaarusok-trukkjei.html

Réka Nagy 2014.01.18. 15:26:40

Persze, ezek nem új dolgok, de nem is így tálaltam őket. Viszont szerintem pont ezek azok a tények, amiket fontos újra és újra leírni.
süti beállítások módosítása