okoanyudev3

okoanyudev3

Villámgyors ajándéktipp: DIY parfüm 4 hozzávalóból

2013. december 15. - mrdudo

Kétségtelen, hogy karácsonykor az egyik legnépszerűbb ajándék a parfüm. Nem szedálok most senkit azzal, hogy miért nem jó a parfüm (a mesterséges illatok károsak, megzavarhatják az ökoszisztémát, nagyon erősen hatnak a tudatalattira etc.), hanem inkább megörvendeztetlek titeket egy szupergyors és szuperfinom recepttel. Igyekeztem úgy válogatni, hogy minél kevesebb hozzávalót kelljen megvenni, tehát ne legyen túl drága sem.

parfumDIY

Hozzávalók:

  •  gyógyszertári alkohol, vagy vodka (nem viccelek, nincs annak szaga kérem)
  • 15 csepp ylang-ylang illóolaj
  • 35 csepp rózsafa illóolaj
  • víz
Már az összetevőkből is látszik, hogy egyszerű lesz ez, mint a vonatfütty.
Egy 50 milis üvegcse aljára két ujjnyi alkoholt töltök. Belecseppentem az illóolajokat. Érdemes itt gyógyszertári pipettát használni, azt vettem észre, hogy az illóolajos üvegek mostanában nagyon hamar megszaladnak.
Szóval, olajok bele, kicsit összerázhatjuk és a végén engedjük fel vízzel.

Egy kellemes, rózsás, klasszikus, de mégis kicsit szexi illatot fogunk kapni.
Pumpás üvegbe tegyük, ezt sajnos egyelőre még nem  nagyon tudom, hol lehet szépet beszerezni. De azért lehet guglizni jókat. Ha erre már nincs idő, maradhat a patikai barna üvegcse pumpás tetővel kicsit kidíszítve.

Úgy használhatjátok, mint egy sima illatvizet, mehet a csuklóra, fül mögé. Többször kell fújni, mint egy gyári parfümöt, cserébe nem hyyg káros lenne, de az értékes illóolajok még gyógyítanak is. A z ylang-ylang a nőiességet ébreszti fel, a rózsa az egyik legerősebb általános gyógyító.

Hozzak még a héten hasonló recepteket? Ezek aztán tényleg hamar elkészülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr736720449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkas Aniko Hedvig 2013.12.17. 07:31:58

Szia! Szép pumpás üveget a cosmio webàruházban tudsz beszerezni.

Globoid 2014.03.13. 12:18:12

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy hány %-os alkohol kell hozzá? Nekem 90%-os van itthon, fülbevaló fertőtlenítésre használom, de lehet, hogy ez túl erős lenne a parfümhöz? Úgy tudom, lehet kapni 75%-osat is a patikában. A másik kérdésem az lenne, vagyis inkább megjegyzés, hogy szerintem jobb lenne üvegben tárolni a házi parfümöt, mert én nem annyira bízom ezekben a kimondottan erre a célra készített műanyag flakonokban. A "vegyi" parfümök is üvegben vannak. Egy kifogyott bolti parfümös üveget ha alaposan kimosunk, szerintem tökéletesen megfelel, jól is néz ki. Köszönöm a választ! Helga
süti beállítások módosítása