okoanyudev3

okoanyudev3

Környezetebarát adventi naptárak

2013. november 27. - mrdudo

A karácsony és a hozzá kapcsolódó szokások számomra az után kezdtek jelentéssel megtelni, miután megszületett a kislányom, megmondom őszintén, előtte nem voltam nagy rajongója az ünnepnek, valahogy nélkülem múlt el általában.

De az ő határtalan öröme, boldogsága és lelkesedése nekem is segít, hogy könnyebben belesimuljak magam is az ünnepek ritmusába és egy csomó olyan dolgot csináljak, amit sosem tudtam volna elképzelni magamról..

Így aztán tavaly, amikor már kicsit nagyobbacska volt szembesültem először az „Adventi naptár” problematikájával is.
Tavaly abban biztos voltam, hogy nem szeretném, ha minden nap valami kis csokika integetne ki a fakkocskákból, de további ötletem nemigen volt. Az utolsó pillanatban hívta fel a figyelmemet egy barátnőm, a „könyves” adventi naptárral, ami tökéletes választásnak.
Íme, ez volt tavaly:

konyves

Egy nagy karton könyvformában, 24 kicsi fakkban 24 kicsi könyvecske található, ezekben egy-egy nyúlfarknyi mese.  A kislányom imádta, és pontosan megértette, hogy minden nap egy újabb mesével leszünk gazdagabbak. Teljesen újrahasznosítható, hiszen néha a mai napig mellém kucorodik egy kis aprócska könyvvel a szettből, hogy meséljem el neki. Sőt! Annyira okos kis találmány, hogy a pici könyveken aranyzsinór is van, így könnyen karácsonyfadísz is lehet belőlük. Szuper ötlet, kár, hogy idén már nem tudom ezt választani, mert ha jól tudom, csak egyetlen fajta létezik a piacon. Úgyhogy idén új, környezettudatos meglepetések után kellett néznem. Bevallom, az életnek ezen a területén nem vagyok kiugróan kreatív, úgyhogy mások kreativitására szoktam támaszkodni.

Így találtam az egyik kedvenc anyukás matatós blogomon, az Időtetriszen  az adventi meglepetéskártyákra. Pofon egyszerű, kedves és nagyon jó ötlet. Édesség és apró kis halmozódó tárgyak helyet minden nap egy élmény az ajándék karácsonyig. A kártyákon ilyen kis mondatok találhatók: „Ma este egy órára szerepet cserélhetünk!  Ma délután te mondod meg, hogy hova menjünk! A kicsik imádják az efféle szabad mókákat, egészen picike dolgokkal boldoggá lehet tenni őket hosszú órákra. Megmondom őszintén, ennél jobb ötletet még sosem láttam a tárgykörben, úgyhogy ezt idén biztosan meg fogjuk csinálni. Csak 24 olyan kis apróságot kell kitalálni, ami örömet okozhat a kicsiknek és már indulhat is a játék. a közös csodavárás. Akinek pedig nem lenne 24 ötlete, erre vonatkozóan a blogon találhat tippeket.

idotetrisz

Ebben az időszakban amúgy is érdemes kicsit bogarászni a vonatkozó oldalakon, az adventi időszakban bámulatos ötleteket találhatunk házi készítésű, takarékos és környezettudatos megoldásokra. A már említett Időtetriszen kívül érdemes nézegetni a Kifli és Levendula blogot , a Saját otthon projekt blogot, az Otthonkommandó-t, a Színes ötletek blogot és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban másik új kedvencemet, a Fészekalja blogot. Most, amikor írom ezt a bejegyzést, bármelyikre rákattintottam, dugig volt zseniális ötletekkel.

A másik ötlet, amivel még szemezek, a Nők Lapja Café Advent rovatában jött velem szembe (www.advent.hu) és hát be kell, hogy valljam ez is arcpirítóan egyszerű. Sütni kell egy mézeskalácslapot és még sütés előtt 24 pici téglalapra felvágni. Miután kisült, a kis téglalapokat egyenként közösen fel lehet számozni 1-től 24-ig és kedvünkre díszíteni – ezeket már egy három éves kisgyerek is nagy vidáman meg tudja csinálni – és kész is az egyszerű és nagyszerű adventi mézeskalácsnaptár, melyből minden nap el lehet nyammogni egy kockácskát. Szerintem a két kis játék nem üti egymást, igyekszem mindkettőt kivitelezni.

nlcvagott                                                                                                                       Kép: NLC

És a végére jöhet egy kis színes, szagos összeállítás újrahasznosítható naptárakról:

adventlead

 

bagolyka

 

il_570xN.290127527

Eco-friendly-advent-calendar

 

 

zold

 

 

piros

uvegu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr576720407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása