okoanyudev3

okoanyudev3

Recycling helyett "Precycling"

2013. november 26. - mrdudo

Tegnap egy német ismerősünk linkelte ezt a hírt, szerintem elképesztően jó ötlet. Azt gondolom (bár persze lehet, hogy csak remélem), hogy egyszer majd nem lesz más választásunk, és csak az ilyen megoldások maradnak fent majd hosszú távon.

Három fiatal berlini nő egy forradalmi szupermarketet nyit 2014-ben, Berlinben.

szupermarse

A boltjukban az egyes termékek csomagolás nélkül vásárolhatók majd meg a tervek szerint. Az ötltgazdák a teljes értéklánc során - a termelőtől egészen a fogyasztóig - igyekeznek minden csomagolóanyagot mellőzni.
És hogy ez hogyan működik a gyakorlatban? A vásárlók saját zacskókkal, dobozkákkal, kosarakkal érkeznek, vagy ha éppen nincsen náluk megfelelő eszköz, kölcsönözhetnek egyet a boltban.
A fiatal vállalkozók projektjükkel első díjat nyertek egy berlini üzleti versenyen, terveik szerint jövőre meg is nyitják első boltjukat Berlin valamelyik felkapott kerületében.
A projektról további információkat itt találhattok: original-unverpackt.de
Facebook itt!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr756720403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása