okoanyudev3

okoanyudev3

Húsmentes hétfő: kakukkfüves-fetás sütőtök

2013. október 06. - mrdudo

Megpróbálom feléleszteni ezt a sorozatot, azért is főleg, mert az utóbbi pár hónapban rengeteg isteni húsmentes recepttel kísérleteztem.
A mostani abszolút kedven ez a sütőtökös csoda, minden alkalommal az ebédlőasztalra zokogok a boldogságtól, annyira finom.

Hozzávalók:

egy közepes tököcske
1 birsalma
10 deka fetasajt
kevés vaj
kakukkfű
Az eredeti recept hagymát is ír, de ezt egy kicsit átalakítottam.
A tököt és a birsalmát meghámozzuk és felkockázzuk. Ez ennek  a receptnek a leghúzósabb pontja, mindkettő igen kemény és nehezen kezelhető. De ha ezen túl vagyunk, akkor már nem lesz semmi nehézség.
A tököt és a birsalmát egy kis vajon gyorsan összesütjük, közben meghintjük bőven kakukkfűvel. Ha elég kis kockákra vágtuk, hamar fognak puhulni.  Ha megpuhult, rámorzsoljuk a fetát és már tálalhatjuk is.
Én most két különböző íz élményben is utazom. Ha kapok hokkaido tököt, akkor lágyabb, gesztenyésebb ízű a végeredmény, ha klasszikus sütőtökkel csinálom, akkor kicsit édeskésebb.

2013-10-04 10.16.18

Miért húsmentes hétfő? A húsfeldolgozás ökológa lábnyoma nagyon nagy és sokkal több húst fogyasztunk, mint őseink. Heti egy nap hús nélkül nagyban csökkenti az ökológia lábnyomunkat és az egészségünknek is jót tesz, érdemes bevezetni!

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr476720313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása