okoanyudev3

okoanyudev3

Csúnya répából is lehet csodás leves

2014. június 19. - mrdudo

Nagyon szabad fordításban ez a filozófiája egy francia üzletláncnak, az Intermarchénak akik úgy igyekszenek csökkenteni az ételhulladékot, hogy felvásárolják a termelőktől azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amik nem felelnek meg a standardnak és a kukában végeznék.

Ó mert igen, sok zöldséget, gyümölcsöt csak azért nem látunk viszont a nagyáruházak polcain, mert  nem feleltek meg a szabványnak és mentek is a szemétbe.

Nem tudom, ez itthon is így van-e, vagy pedig Géza bácsi azért kiviszi a sarki piacra, de globális szinten mindenképpen komoly probléma, pedig már a nagymamámtól is azt tanultam: ételt nem dobunk ki. Na, főleg azért nem mert görbébb az uborka. (De minél görbébb?) Ez azért tényleg nonszensz, pedig így van.

moche_fruits_vegetables.jpg.662x0_q100_crop-scale

A kampány meg rém egyszerű: a szabványnak nem megfelelő terméseket megveszik a gazdáktól és a csufikat 30%-al olcsóbban adják.  Azért durva, hogy a videóban hogyan csodálkozik rá a kisgyerek a nem-szabvány répára…Na, mindegy.

Az ötlet jó, a vásárlók boldogan veszik a rondácskákat, bár mondjuk az még további kérdéseket vet fel bennem, hogy felnőtt embereknek tényleg el kell magyarázni, hogy egy „háromlábú” répából ugyanolyan jó levest lehet főzni, mint egy „szabványosból”?

 

[youtube NtlvEAe0Ccc nolink]

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr986720555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása