okoanyudev3

okoanyudev3

Tényleg így állítják elő a bébirépát?

2014. június 05. - mrdudo

Csak most futottam bele ebbe az újabb élelmiszer ipari csodába, hogy vajon hogyan is készül a bébirépa és bébi-e a bébirépa?

Amúgy nem vagyunk nagy bébirépa felhasználók, egyszer vettem, amikor a lányom abból készítve meg fogja enni a sárgarépa főzeléket. Nem ette, de hámoztatok és reszeltetek már bébirépát?

(Ez nem konzerv versenyző volt…)

De ezek a kérdések általában nem is ezért szoktak feltétlenül izgatni, mert kinyitom a hűtőt és rám szakad több szekérderéknyi bébirépa, hanem megint azt nem értem, hogy miért kell tök felesleges energiákat belefeccölni abba, hogy valaminek pusztán más legyen az alakja.

Tehát a Producepedia (egyébként igen érdekes és hasznos) weboldal utánajárt, mi a helyzet a bébirépával, és amit találtak, elég lehangoló.

A lenti videó az látható. hogy szimplán a nagy répákat lekicsinyítik és formázzák, majd – hogy még egy jó nagyot odacsapjunk a környezetvédelemnek – hercig kis nejlonzacskókba porciózzák.

Na, ennek aztán semmi feneke nincsen, ráadásul klórban áztatják őket – ami persze mindenki szerint határérték alatti és senkinek semmi baja nem lesz tőle – hogy szép narancssárgák legyenek. Azt hiszem én eléggé kezdem unni ezt a határérték dumát...

Persze többen cáfolják ezt az egészet, nem tudom, én ezt a videót nézem, nehéz elképzelnem, hogy egy internetes vicc kedvéért valaki felépített volna egy bébirépa-készítő gyártósort.

[youtube lNy948H2ta4 nolink]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr406720529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása