okoanyudev3

okoanyudev3

Inhalálj krumplival!

2014. február 03. - mrdudo

Ó, ezt is már tologatom egy idje magam előtt, pedig annyira praktikus. Ősszel voltam aromaterápiát tanulni, persze el is varázsolt az a világ és ott tanultam ezt a pofon egyszerű dolgot.

Számtalan háztartatási baleset származik abból, hogy a kisgyerekek magukra rántják inhaláláskor a forró vizes edényt. Megmondom őszintén, ha belegondolok, az ájulás kerülget. Viszont felnőttként meg pontosan tudom, hogy egy masszív taknyos, beállt állapotban mennyit tud segíteni egy jó ki inhalálás. Miután egy egész családot leterítő ovis godzillavírussal küzdöttünk a hetekben, eszembe jutott ez az egyszerű kis trükk, amivel a kiskorút is veszély nélkül kúrálhattam kicsit.

A recept egyszerű: Főzz meg 2-3 szem közepes krumplit sós vízben, majd vág pár fel közepes darabokra és cseppentesd rá am megfelelő illóolajokat.

krumpli

Utána mehet a törölközős ráhajolás, a legjobb szerintem, ha együtt a kicsivel. Arra viszont vigyázni kell, hogy túl forró gőz nem érje picik pofiját, orrát, de teszteltem a krumplival, az pont kellemes.

Persze, ez is landolhat az ölben, de a krumpli darabokat könnyen le lehet rázni, ez a nagy különbség.

Ne legyen rá szükség, de ha meg van, tudjatok róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr96720475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Tóth Márta 2014.02.11. 10:52:50

Kedves Réka! Valahol olvastam, hogy 2 hetente átfutattva egy mosogatógép programot Nabikarbonattal, nem lesz büdös a gép és nem kell mü-vegyszeres mosás-szagtalanitás. 3 éve bvagyok kihegyezve a cikkekre a NökLap.-ban , megtaláltam a a neten néhány dolgot , a cafeblogot is, de mivel nem vagyok csak gyakorló "géphasználgató" ott nem sikerült irnom. Nagyon nagy segitség lenne, ha megkapnám a mosogatógépnek ezt a receptet. Milyen höfok legyen és mennyi Na bikarbonát menjen a tabletta tartóba. Van öblitőszer az öblitőszer tartóban és só a sótartályban. KB 5 hónapja van a mosogatógép a háztartásaban, imádom csak kicsit furcsa, hogy nem szárit csontszárazra, persze nem tudom rögtön ki lehet-e nyitni amikor látom, hogy vége a programnak, de van benne folyadék itt-ott. A férjem ezt hibának veszi és a kézi mosogatás folytatását promozza, de kézböröm jobb és az idöm egy kicsit több. a vizhasználásson ront, hogy életempárja inkább kézzel mosogat, ha ottmaradt elmosatlan cucc, és tényleg büdös volt a gép, kimostam a szüröket, de olcsobb géptisztót nem találtam, illatositót még nem találtam/ az ecetes öblités meg lett a szaga miatt vétózva/ az Finish géptisztitó eszméletlenül drága, és én ha lehet duguláselháritásra, leégett sütő takaritásra , mosásra a Nabicarb.-ot már sokat használtam. köszönöm ha lesz megoldás. Dr Tóth Márta medorgdrmarti@freemail.hu
süti beállítások módosítása