okoanyudev3

okoanyudev3

Húsbavágó – Túl sok növényvédőszer lehet a bébiételekben?

2013. november 20. - mrdudo

„Az elmúlt öt év alatt a hivatalosan megvizsgált hazai termékek közül 2 babáknak szánt almalé és 6 bébiétel tartalmazott határértéken felüli mennyiségben növényvédőszer-maradékokat (*Szemánné, 2013).”

Ezek károsíthatják a babák egészségét, jelenlétük a hatályos szabályok szerint gyakorlatilag nem is megengedett. A megfelelő információk hiányában azonban a szülőknek nincs lehetőségük, tájékozódni a termékek biztonságáról. "

Olvasható a Tudatos Vásárlók Egyesületének oldalán. És ilyenkor gondolom azt, hogy tényleg, de tényleg semmi nem szent? Hogy az a gyártó, aki azt vállalja, hogy babáknak gyárt ennivalót képes nem betartani ezeket a szabályokat piaci megfontolások alapján?  Ezt nekem nagyon nem veszi be a gyomrom. És az is kemény, hogy így kell pénzt gyűjtögetni arra, hogy akkor ezt talán valaki tesztelje le, nézze meg és tudjuk mi van. Nem mondjuk a NÉBIH-nek lenne ez a dolga? Vagy ha nem az ő dolguk, akkor kié?
13_2013_11_19_14_42_13_nekimindenkijtakar

Úgyhogy tolmácsolnám a Tudatos Vásárlók kérését:

Szeretnénk megtudni, mely termékek fogyaszthatók biztonsággal,előfordulnak-e permetszerrel szennyezett bébiételek a boltok polcain.

Kérjük azokat a szülőket, nagyszülőket, akik szeretnék támogatni a bébiételek-és italok szermaradvány-vizsgálatát, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá ennek költségeihez. A Tudatos Vásárlók Egyesülete önkéntes munkában vállalja a vizsgálatra való összeg összegyűjtését, az eredmények széles körű terjesztését.

További részleteket az akcióról ezen a linken olvashatsz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr766720389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása