A múlt héten éppen erre voltam rákattanva, a sütőtökre pedig egész ősszel, nagyon kemény addikcióm van, terápiába kellene vinnem azt hiszem. A mostani recept alapötletét Vrábel Krisztina adta egy Nők Lapjás receptjében, de a spenótot leváltottam mángoldra és néha tettem bele tejszínt, néha nem. Megmondom őszintén, a tejszín nélküli verzió nekem most egy kicsit jobban bejött.
A kép Szárnyas ízvadászról van és itt a zsályás verziót láthatjátok, csak a telefonom szervizben van a képekkel együtt...
A gnocchit a Szárnyas Ízvadász videójának az alapján könnyen el tudjátok készíteni, az édeskrumpli ízét valamiért nem annyira szeretem, ezért az enyémben az sem volt:
[youtube Fk3I1vM1kbw nolink]
Amíg főtt a nudli kevés vajon megpároltam a mángolodot és a végén hozzáadtam két gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam. A kifőtt nudlikat rádobtam a mángoldos alapra és összepirítottam. A nudlikat mindenképpen érdemes kicsit megpirítani, mert úgy sokkal finomabb.
Húsmentes hétfő: ha egy héten egyszer húsmentes napot tartunk, annyival csökken az ökológia lábnyomunk, mintha hibrid autót vezetnénk.