okoanyudev3

okoanyudev3

Veszélyesek lehetnek a mosógélkapszulák

2014. július 12. - mrdudo

Sosem szimpatizáltam ezzel a csodálatos találmánnyal, bár tény, hogy adagolásban jellemző, hogy inkább több kerül a mosógépbe az optimálisnál. Az viszont még nem jutott az eszembe, hogy a picik méretes gumicukornak nézve esetleg el is haraphatják ezeket a sérülékeny kis kapszulákat, amelyek vízben nagyon gyorsan oldódnak és jelentős mennyiségű vegyszer kerülhet a picik szájába rövid időn belül – figyelmeztet az ÁNTSZ.  Tavaly összesen 62 mérgezési esetet jelentettek gélkapszulával, míg idén június végéig már 35 ilyen esetről tudunk.

file000940921621

Rossz belegondolni, de tényleg.

Amúgy az adagoláson kívül nem értem ezeket a kis párnácskákat. Rengeteg felesleges anyag, azt sem tudom, az a kis tasak, amiben vannak, miből lehet?

Minden vegyszerre igaz, hogy olyan helyre tegyük, ahol a kicsik nem érhetik el és ez bizony áll a természetes szerekre is, azokkal is körültekintően kell bánni, ezek sem kisgyerekek kezébe valók! Ezért ugyanúgy zárjuk el őket biztos helyre, mint vegyszeres társaikat!

A mosógélkapszulák meg szerintem mondjanak le, én maradok a saját mosószeremnél!

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr346720595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása