okoanyudev3

okoanyudev3

Lebuktak a mosószerek

2014. április 21. - mrdudo

Az, hogy a mosószerekben olyan anyag van, amitől a sárgát is fehérnek látjuk, rég nem titok már. De úgy néz ki, most a sárga valóban sárga lesz, írja a Gizmodo.

Az egyre népszerűbb környezetbarát LED-es izzók ugyanis nem bocsájtanak ki UV-fényt  ami úgy veri vissza a mosóporokban lévő „fehérítő” formulát, hogy a sárgás, szürkés nyomorult kis póló újra vakítóan fehérnek látszódjék. Pedig mér rég nem az szerencsétlen.

A mosóporokban lévő  „fehérítő” összetevő (FWA) nemes egyszerűséggel tulajdonképpen festék, amelynek összetevői a bőrön keresztül beszívódva bejutnak a véráramba. Nyami…
fluor

Persze már szeretnének valami menekülési útvonalat a gyártók és dolgoznak olyan LED-es izzókon, amelyek UV-fénnyel dúsított fényt tudnak kibocsátani, de valószínűleg ez nem lesz annyira elterjedt.

Mondjuk ha minden póló egyformán sárgásszürke lesz, ha már elhasználódik az anyag, akkor talán a felhasználók is könnyebben fogják a környezetbarátabb megoldásokat választani.

Próbáltam valami jó kis szemléltető videót keresni, de csak olyat találtam, mennyi minden fluoreszkál a háztartásunkban. Na, azért ez is elég meglepő.

Főztél már mosószert? Annyira nem nehéz, itt megnézheted, hogyan kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr36720513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása