okoanyudev3

okoanyudev3

Iskolakezdés kicsit másképp

2012. augusztus 30. - mrdudo

Ez most a fő téma mindenhol: kezdődik az iskola! Termékajánlók, elemző, lélektani cikkek, újdonságok, aktualitások. Ez persze mind nagyon fontos, de most két másik kezdeményezésre szeretném felhívni a figyelmet:

Iskolaszer csere-bere a Zöld Boltokban

Íme a felhívás:

Kérünk benneteket, hogy nézzetek körbe a háztartásotokban, hogy milyen eszközzel, tárggyal tudtok hozzájárulni az "Iskolaszer csere-bere" kezdeményezésünk sikeréhez! Ötletek: toll, ceruza, radír, iskolatáska, régi még használható füzet, tolltartó, régi iskolatáska, stb. Segítségeteket ezúton is nagyon köszönjük!

Tanszergyűjtés szegény családok részére a Pozsonyi Pikniken

Közösségi találkozó és játszóhellyé alakul át a Raoul Wallenberg utca az újlipótvárosi családok közreműködésével! Szeptember 1-én 10 és 20 óra között megújult formában és tartalommal lesz újraértelmezve a Pozsonyi Piknik.

Az Újlipót Segít - újlipótvárosi civilekből álló kezdeményezés, amely mélyszegénységben élő családoknak segít - az iskolakezdés jegyében készül a szeptember elsejei Pozsonyi Piknikre. Tanszereket gyűjtenek hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő iskolás gyerekek számára. Ezeknek a családoknak az iskolakezdés mindig erőn felüli anyagi terhet jelent. A gyerekek sokszor iskolatáska, füzetek, rajzeszközök híján, nejlonzacskóval és hiányos felszereléssel vágnak neki a tanévnek. Az Újlipót Segít arra kér mindenkit, akinek van bármilyen megunt, vagy használaton kívüli iskolaszere, hozza el a Pozsonyi Piknikre szeptember 1-én, 10.00 és 19.00 óra között a Raoul Wallenberg utcai standukra. Aki nem tud eljönni a Piknikre már augusztus 20-tól leadhatja a tanszereket a NOHA-ban (Pozsoyni út 12.), hétköznap 9:00-11:30 vagy 16:00-17:30 óra között vagy szintén hétköznapokon a Parksarokban (Pozsonyi út 36.) 9.00-től 18.00 óráig. A Pozsonyi Pikniken a gyerekeket is igyekeznek bevonni, hogy átérezzék adni jó. A vállalkozó szellemű gyerekeket "iskola manókká és tündérekké" varázsolják, akik segítenek majd összeállítani az iskolakezdési adománycsomagokat játékos formában. A végén persze minden ügyes iskola manó és tündér kap egy apróságot a jócselekedetért.

Nem olyan régen olvastam egy cikket: "tíz könnyű lépés egy zöldebb élethez" és az adományozás, selejtezés bőven benne van a tízben, érdemes szerintem kicsit szétnézni otthon. A lakás kicsit megkönnyebbül és közben segíthetünk másoknak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okoanyudev3.blog.hu/api/trackback/id/tr26720097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása